Cum rehidratezi pielea deshidratată

Cum rehidratezi pielea deshidratată

Deshidratarea se poate întâmpla pentru orice tip de piele: o piele deshidratată poate fi uscată, sensibilă, normală sau grasă. Are nevoie de îngrijire specifică pentru a-și reface rezervele de apă, indiferent de natura ei. Cum să răspunzi nevoilor pielii tale?

Rehidratarea pielii feței: ce ingredient activ funcționează?

Deshidratarea este una dintre cele mai frecvente probleme ale pielii la adulți, atât bărbați, cât și femei. Poluarea, stresul urban, vântul, schimbările de temperatură… Toți acești factori provoacă disconfort pielii și formarea de mici riduri care ne pot face să credem că pielea feței îmbătrânește prematur! Așadar, cum rehidratezi o piele deshidratată, dacă se poate în mod natural, și cum îi redai suplețea și frumusețea?

Ce este pielea deshidratată

Prima idee preconcepută ce trebuie corectată: pielea uscată nu este neapărat deshidratată! O piele uscată are nevoie de nutriție și, prin urmare, de grăsimi. În ceea ce privește pielea deshidratată, aceasta suferă din cauza lipsei de apă. Și totuși, atunci când pielea ta se simte inconfortabil, când dă senzația că strânge sau când apare pruritul, te grăbești să tragi concluzia că este uscată. Și așa apelezi la produsele dedicate acestui tip de ten!
Deshidratarea este o afecțiune temporară a pielii. De fapt, este mult mai frecvent să suferi de deshidratare temporară decât de piele uscată pe termen lung. Deshidratarea apare atunci când pelicula protectoare a pielii este deteriorată sau când un fenomen de evaporare determină scăderea rezervelor de apă.
Deshidratarea pielii apare în special pe față, dar și pe anumite zone ale corpului: coate, genunchi, picioare, mâini… Poate fi legată de mediul în care trăiești (temperaturi, poluare, raze UV, etc.), de stilul de viață (alcool, tutun…), de contextul emoțional (stres, oboseală), de un tratament medicamentos… și chiar de anumite produse cosmetice prea agresive sau exfoliante, dacă nu ești atent.

Cum să îți rehidratezi pielea

Nutriția și hidratarea pielii merg, de obicei, mână în mână în majoritatea rutinelor de îngrijire. Într-adevăr, filmul hidrolipidic are nevoie de un aport suficient de grăsimi pentru a limita pierderea de apă. Cu toate acestea, o cremă hidratantă pentru pielea uscată poate să nu fie suficientă dacă te confrunți cu deshidratarea.
Și asta e în regulă! Pielea feței tale are nevoie de ingrediente active care să ajute la rehidratarea ei, ceea ce înseamnă refacerea acelor faimoase rezerve de apă.
Daca folosești deja zilnic un produs de igienă, unul de îndepărtarea a machiajului și, mai ales, o cremă hidratantă, este posibil ca acestea să nu fie suficiente pentru a-ți calma pielea. Ar trebui să faci un pas înainte și să folosești ingrediente active pure specifice pentru a-ți rehidrata pielea optim.

Aloe vera pentru a reface rezervele de apă

Aloe vera este o plantă suculentă, ceea ce înseamnă că este capabilă să rețină o cantitate mare de apă în frunzele sale pentru a supraviețui perioadelor lungi de secetă. Sucul pe care îl conține este o sursă valoroasă de vitamine și minerale.
Ingredientul nostru activ pur Aloe Vera este recomandat pentru pielea deshidratată, dar și pentru cea slăbită pe timpul iernii (schimbări de temperatură, aparate de încălzire, poluare, frig, etc.). Hidratează intens, repară, calmează și regenerează pielea datorită multitudinii de nutrienți pe care îi conține.

Acid hialuronic pentru a reduce ridurile cauzate de deshidratare

Deshidratarea poate fi cauza apariției liniilor fine pe față. Însă nu intra în panică: acidul hialuronic, prezent în mod natural în piele, este ingredientul activ perfect pentru a netezi pielea și a reduce ridurile fine nedorite.
Fiecare dintre aceste ingrediente active pot fi folosite ca tratament individual: pielea este tratată pe rând cu un singur ingredient activ pentru a evita efectul de cocktail. Mai mult, deshidratarea fiind o problemă tranzitorie, nu este nevoie să tratezi piele pe termen îndelungat, câteva săptămâni fiind suficiente.

 

Products mentioned in the article

You may also like: