Eliminarea punctelor negre de pe pielea feței

Eliminarea punctelor negre de pe pielea feței

Te lupți cu punctele negre încă din adolescență? Acestea sunt rezultatul unei acumulări de sebum în glandele sebacee. Descoperă arsenalul nostru de soluții eficiente și nemiloase împotriva punctelor negre.

Cum elimini punctele negre de pe pielea feței

Măști și scruburi, sesiuni în saloanele profesionale, pare că le-ai încercat pe toate deja. Te ajutăm să ai din nou o piele curată explicându-ți în detaliu cum să scapi de punctele negre de pe față și cum să previi reapariția lor. 
 

Cum apar punctele negre?

Punctele negre sau comedoanele deschise sunt rezultatul acumulării treptate a sebumului în pori. În loc să se întindă pe suprafața pielii pentru a hrăni filmul hidrolipidic, sebumul rămâne blocat în aceste mici orificii și oxidează în contact cu oxigenul. De aici și culoarea închisă. 
Sunt mulți factori care explică apariția punctelor negre: o igienă a feței neregulată, variații hormonale, tipul de piele – mixtă sau grasă. 
Însă ce e de făcut pentru ca punctele negre să dispară pentru totdeauna?
 

Rutina de îngrijire care face punctele negre să dispară

Cel mai bun răspuns pentru îngrijorarea ta este să acționezi și să înveți să tratezi punctele negre din câțiva pași simpli: 
  • Îndepărtează machiajul și curăță piele în fiecare dimineață și seară, indiferent de tipul tău de piele, dar mai ales dacă este predispusă la apariția imperfecțiunilor. Pentru a elimina sebumul în exces cea mai bună soluție este să înlături orice urmă de impurități cu produse special create pentru pielea grasă: o apă micelară purificatoare sau un gel de curățare.
  • Aplică acid salicilic direct pe imperfecțiuni înainte de produsul tău de hidratare: fiind un ingredient activ pur, acest agent keratolic (care elimină celulele moarte din stratul superior al pielii) reduce punctele negre și coșurile și previne reapariția lor. Folosește-l în fiecare seară până când observi o îmbunătățire a aspectului pielii. 
  • Exfoliază-ți pielea o dată sau de două ori pe săptămână, dar ai grijă cu produsele foarte agresive care pot sensibiliza mai mult pielea și o pot face și mai grasă. Mai bine, alege o formulă cu micro-particule de origine naturală, pe cât posibil. Iar dacă vrei să știi un truc prin care scrubul să fie și mai eficient, iată-l! Fierbe puțină apă și stai deasupra vasului pentru câteva minute pentru ca aburul să deschidă porii și să te ajute în eliminarea punctelor negre. 
  • Continuă rutina cu o mască purificatoare pe bază de argilă: efectul ei de reglare a secreției de sebum funcționează ca un tratament care limitează apariția punctelor negre. 
 

Îndepărtează punctele negre și ține-le la distanță

Pielea ta și-a redobândit luminozitatea de altădată? Felicitări, dar nu te culca pe lauri încă. Punctele negre dispar doar dacă ai grijă de pielea ta și se pot întoarce cât ai clipi. 

Ai nevoie de câteva sfaturi pentru viitor?

  • Lasă-ți pielea în pace: dacă încerci să scoți punctele negre cu mâinile mai mult sau mai puțin curate, riști să se infecteze. Ceea ce înseamnă și mai multe coșuri și puncte negre, ca să nu mai vorbim de semnele și cicatricile pe care le poți lăsa în urmă. 
  • Ai grijă la trusa ta de îngrijire: evită produsele pe bază de ulei sau ceară, derivați de kerosen, silicon. Toate aceste ingrediente contribuie la înfundarea porilor, pavând terenul pentru apariția punctelor negre. Noi le numim produse comedogenice sau…”fabrici de puncte negre”.
Nu în ultimul rând, alege ingrediente biomimetice, care se adaptează biologiei pielii tale pentru a-ți oferi un produs 100% eficient împotriva punctelor negre. 

You may also like: